Ποδόσφαιρο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2024 – συνολική κατάταξη: νικητής Αγγλία

GRbookmaker
18 Μαρτίου, 2024
172 Προβολές

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου 2024 – συνολική θέση: νικητής Αγγλία

14.06.2024 21:00

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου δεν έχει προγραμματιστεί για πέντε μήνες από τώρα, οπότε δεν βλάπτει να κάνουμε μια μικρή πρόβλεψη για το πώς μπορεί να είναι. Οι εθνικές ομάδες από τα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, καθώς και οι εθνικές ομάδες της Πορτογαλίας, της Ολλανδίας και του Βελγίου, αναμένεται να αγωνιστούν για το συνολικό πρωτάθλημα. Τουλάχιστον, έτσι λένε οι στοιχηματικές εταιρείες ότι είναι οι αποδόσεις, πριν τα στοιχήματα και οι προσλήψεις επηρεάσουν αντίστοιχα το μέγεθός τους.

Το πλεονέκτημα της έδρας θα είναι Γερμανία, ωστόσο, μπορεί να μην είναι τόσο μεγάλο όφελος. Οι δυτικοί μας γείτονες δεν έπαιξαν προκριματικό, στις προπαρασκευαστικές μονομαχίες η Die Mannschaft δεν έλαμψε ιδιαίτερα. Δεν βοήθησε ούτε η αλλαγή προπονητή, με τον Γιούλιαν Νάγκελσμαν να αναλαμβάνει το τιμόνι, και παρά την ποιότητα της ομάδας (Λερουά Σανέ, Ιλκάι Γκουντογκάν, Μάνουελ Νόιερ, Φλόριαν Βιρτς κ.ά.), η ομάδα δεν τα πηγαίνει καλά αγωνιστικά και σε επίπεδο αποτελεσμάτων. Αν και στο εντός έδρας πρωτάθλημα θα έχει sold out σε κάθε παιχνίδι, θα υπάρχει και τεράστια πίεση από τα ΜΜΕ, τη διοίκηση και το κοινό. Το γεγονός ότι η Γερμανία είναι ομάδα του τουρνουά δεν ισχύει πλέον την τελευταία δεκαετία και δεν μπορείς να ζεις από την ιστορία.

Βέλγιο υφίσταται μια αλλαγή γενιάς, με μια πολύ ανανεωμένη ομάδα, αλλά δύο παίκτες-κλειδιά παραμένουν, ο αιχμή του δόρατος Kevin de Bruyne και ο κανονιέρης Romelu Lukaka. Και οι δύο παίκτες τείνουν να τραυματίζονται αρκετά συχνά, και αν λείπει ένας από αυτούς, η ομάδα χάνει σαφή δύναμη στην επίθεση. Από τα υπόλοιπα πραγματικά μεγάλα αστέρια, μόνο ο Ζερεμί Ντοκού, ο οποίος εξελίσσεται υπό τις φτερούγες του Πεπ Γκουαρντιόλα στη Μάντσεστερ Σίτι, βρίσκεται ήδη στην ομάδα. Σε κάθε περίπτωση, η ομάδα δεν έχασε στον προκριματικό όμιλο, προσθέτοντας δύο ισοπαλίες στις έξι νίκες της. Πάντως, η ομάδα που ξαναφτιάχνεται δεν θα πάρει το συνολικό πρωτάθλημα, αλλιώς θα ήταν μεγάλη αίσθηση.

Ο νέος προπονητής Πορτογαλία Ο Ρομπέρτο Μαρτίνες, ο οποίος δεν κατάφερε να εξελίξει την ισχυρή γενιά του Βελγίου σε επιτυχία σε αντιπροσωπευτικό επίπεδο πριν από την πρόκριση, έχει γίνει ο άνθρωπος που πρέπει να νικήσει. Έχει επίσης επαναλάβει λάθη με την ομάδα της Ιβηρικής, το μεγαλύτερο από τα οποία είναι η λατρεία του Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου έχει αφήσει πίσω του τα καλύτερά του χρόνια και οι αριθμοί, που εκ πρώτης όψεως φαίνονται πειστικοί, δεν το αλλάζουν αυτό. Στην πραγματικότητα, ο CR7 είχε μια καταπληκτική χρονιά στην οποία σημείωσε τεράστιο αριθμό τερμάτων, το θέμα είναι με ποιους αντιπάλους θα αναμετρηθεί. Το πρωτάθλημα στη Σαουδική Αραβία έχει ανέβει επίπεδο, αλλά ειδικά στις θέσεις της επίθεσης, τα γκολ που πετυχαίνει απέναντι σε αδύναμες άμυνες δεν αξίζουν και πολλά. Το ίδιο ισχύει και για τα προκριματικά, όπου οι Πορτογάλοι δεν έχασαν βαθμό, αλλά είχαν έναν αδύναμο όμιλο, όπου η Σλοβακία ήταν ο ισχυρότερος αντίπαλος. Σε κάθε περίπτωση, η Πορτογαλία διαθέτει ένα σπουδαίο ρόστερ που περιλαμβάνει τους Μπρούνο Φερνάντεζ, Ραφαέλ Λέο, Μπερνάρντο Σίλβα και άλλους, αλλά αν αποφασίσει να παίξει “όλα πάνω στον Ρονάλντο”, είναι χωρίς πιθανότητες για συνολική επιτυχία.

Ιταλία αντιμετώπισε μεγάλα προβλήματα στην ίδια την πρόκριση, παλεύοντας για την πρόκριση μέχρι τον τελευταίο αγώνα του ομίλου, ενώ στην κρίσιμη μονομαχία με την Ουκρανία ο διαιτητής της χάρισε πέναλτι. Οι πρωταθλητές από το 2020 σίγουρα δεν χαίρουν τόσο μεγάλου σεβασμού όσο στο παρελθόν. Η εθνική ομάδα δεν διαθέτει αυτή τη στιγμή κανένα αστέρι παγκόσμιας κλάσης, η ομάδα πρέπει να τα βγάλει πέρα χωρίς τον τιμωρημένο Σάντρο Τονάλι. Η άμυνα είναι με την πρώτη ματιά πολύ παλιά, κάτι που θα αποτελέσει πρόβλημα απέναντι σε δυναμικούς αντιπάλους. Η ομάδα από τη χερσόνησο των Απένινων δεν μπορεί να επαναλάβει τον τίτλο της, της λείπει περισσότερη κυριαρχία, δεν είναι δυνατόν να παίζει μόνο με διακοπές.

Επίσης Ολλανδία είναι ένα από τα ευρύτερα φαβορί, τερματίζοντας δεύτερη στον όμιλο πίσω από τη Γαλλία, με την οποία έχασε και τους δύο αγώνες της. Αυτό δείχνει ξεκάθαρα το ταβάνι της ομάδας, δεν βρίσκεται στην απόλυτη κορυφή. Άλλωστε, οι “τουλίπες” το απέδειξαν και στο προηγούμενο πρωτάθλημα, όπου δεν ήταν ισάξιοι με την ομάδα της Τσεχίας. Η ομάδα μπορεί να παίξει πολύ γρήγορα, ωστόσο της λείπει περισσότερη δημιουργικότητα και ένας αξιόπιστος spielmachr.

Από την άλλη πλευρά, τον προκριματικό όμιλο κέρδισε η Ισπανία με ρεκόρ 7-0-1. Η εθνική ομάδα μπορεί να βασιστεί σε ποιοτικούς τερματοφύλακες (Ουνάι Σιμόν, Νταβίντ Ράγια), η άμυνα είναι πολύ έμπειρη. Μπροστά, υπάρχει ένα μείγμα τεράστιων ταλέντων (Γκάβι, Λαμίν Γιαμάλ) και δοκιμασμένων εξτρέμ (Αλβάρο Μοράτα, Ρόντρι κ.ά.). Η Ισπανία είναι καλύτερη από ό,τι στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ και η ομάδα είναι έτοιμη να ανταγωνιστεί τους καλύτερους. Το 2023, οι παίκτες του Λουίς ντε λα Φουέντε κατάφεραν να κερδίσουν το Nations League, κάτι που μετράει, καθώς η ποιότητα των αντιπάλων είναι άλλωστε πιο απαιτητική από ολόκληρη την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Στα χαρτιά, μόνο η Γαλλία και η Αγγλία είναι καλύτερες ομάδες από την Ισπανία, ίσως και η Πορτογαλία.

Η εθνική ομάδα της Γαλλίας είναι αυτή που θα πρέπει να Euro 2024 αναμφισβήτητα η πιο δυνατή ομάδα, με αρκετούς κορυφαίους παίκτες στην ενδεκάδα, συμπεριλαμβανομένου του πάγκου, και ο Kylian Mbappé είναι ο παράγοντας Χ. Γαλλία δεν έχει χάσει ούτε μία φορά στα προκριματικά, πολλοί ποδοσφαιριστές θυμούνται τον τίτλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018. Η ομάδα του 2022 τερμάτισε δεύτερη στο Παγκόσμιο Κύπελλο, όπως και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2016. Έτσι, η Γαλλία έχει δείξει εδώ και καιρό σταθερότητα αποτελεσμάτων σε εθνικό επίπεδο. Τη σκυτάλη συνεχίζει να κρατά ο προπονητής, Ντιντιέ Ντεσάμπ, ο οποίος γνωρίζει καλά πώς διεξάγονται τέτοιες διοργανώσεις. Κύριο καθήκον του λοιπόν είναι να διατηρήσει το ψυχολογικό στήσιμο της ομάδας και να τιθασεύσει τους εγωισμούς όλων των αστέρων. Η συντριπτική πλειοψηφία της ομάδας αγωνίζεται σε μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ και η τριάδα της PSG Mbappé – Muani – Dembele μπορεί να παίξει στην επιθετική γραμμή. Υπάρχουν αμέτρητες επιλογές, αλλά η υγεία του Ραμπιό, ο οποίος είναι βασικός μέσος, είναι πολύ σημαντικός παράγοντας. Η άμυνα είναι επίσης ανεβασμένη, ενώ η ομάδα είναι γενικά κουρδισμένη τόσο από πλευράς ταχύτητας όσο και από πλευράς δύναμης.

Σύμφωνα με τις αποδόσεις, το μεγαλύτερο φαβορί για το συνολικό πρωτάθλημα είναι αυτή τη στιγμή Αγγλία. Η Άλμπιον έχει τεράστιο κίνητρο, περιμένει εδώ και πολύ καιρό μια μεγάλη επιτυχία. Η ομάδα τερμάτισε δεύτερη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2020, και αυτή τη φορά ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ είναι στον πάγκο. Την ομάδα αναμένεται να παρασύρει ως συνήθως ο αιχμηρός εκτελεστής Χάρι Κέιν, ο οποίος βρίσκεται σε απίστευτη φόρμα μετά τη μεταγραφή του στην Μπάγερν Μονάχου. Το ίδιο ισχύει και για τον Τζουντ Μπέλινγκχαμ, ο οποίος έχει μετακομίσει σε επιθετικό πόστο στη Ρεάλ Μαδρίτης. Η άνοδος της απόδοσής του είναι αυτή που θα μπορούσε να αποτελέσει το αποκορύφωμα της ζυγαριάς, καθώς και το γεγονός ότι κάποιος άλλος εκτός του Τζόρνταν Πίκφορντ, ιδανικά ο Νικ Πόουπ, θα μπορούσε επιτέλους να είναι ο νούμερο ένα τερματοφύλακας. Ο Όλι Γουάτκινς της Άστον Βίλα πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν, ενώ οι Ντέκλαν Ράις, Μπουκάγιο Σάκα και Φιλ Φόντεν είναι παγκόσμια αστέρια. Το μόνο ερωτηματικό είναι η σύνθεση του δίδυμου των στόπερ, όπου εμφανίζεται κατά διαστήματα ο Χάρι Μαγκουάιρ. Σε κάθε περίπτωση, η Αγγλία δείχνει στη βέλτιστη σύνθεση και ψυχολογία, η ομάδα έχει την ποιότητα και την ικανότητα να κερδίσει επιτέλους κάτι μεγάλο. Ίσως τα χαρτιά να αλλάξουν εν μέρει κατά τη διάρκεια της άνοιξης, αλλά αυτή τη στιγμή οι πιθανότητες της Άλμπιον φαίνονται σχεδόν βέλτιστες.

Τι να στοιχηματίσετε:

Η συνολική νίκη της Αγγλίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2024 έχει νόημα, η ομάδα έχει ωριμάσει, τα αποτελέσματα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, η ομάδα είναι ευρεία και ισορροπημένη, συμπεριλαμβανομένων δύο σούπερ σταρ, μαζί με τη Γαλλία είναι μια ανάσα από τις υπόλοιπες ομάδες.

Εμπιστοσύνη:

7/10

Συνιστώμενος bookmaker για αυτό το στοίχημα:

22BETΣτοιχηματίστε στην 22bet με ένα μπόνους 100% στην πρώτη σας κατάθεση!
Συγγραφέας GRbookmaker